2018 MAPEH Reviewer 1 - LET EXAM - Questions & Answers

Welcome to LET Exam Questions and Answers!!!

Thursday, February 1, 2018

2018 MAPEH Reviewer 1



1. The capacity of the individual to function in every way at one’s own best.

a. Physical Education
b. Fitness Testing
c. Physical Fitness
d. Motor skill fitness

Ans: c

2. It is a self – motivating activity where one can manipulate to the different parts of the body into varied positions or movement.
a. Coordination
b. Gymnastics
c. Agility
d. Physical fitness

Ans: b

3. Which of the ff. is NOT an aspect of Physical fitness?
a. Static fitness
b. Dynamic fitness
c. Motor skill fitness
d. none of the above

Ans: b

4. Which of the following is a way to test physical fitness?
a. Bent – knee curl up
b. Sit and Reach
c. Three minute steps
d. All of the above

Ans: b

5. They are exercise done to improve grace, form and control of body parts through creative movements
a. tumbling
b. Knee scale
c. Aerial skills
d. Floor exercise

Ans: b

6. It is a dance or unit formation composed of 4 pairs standing on the side of hallow square facing center.
a. circle
b. promenade
c. set
d. break

Ans: b

7. Is a leadership wherein the members show loyalty and pride for their unit.
a. Proficiency
b. Morals
c. Discipline
d. Esprit de Corps

Ans: c

8. Its purpose is to convey to the reader accurate information concerning the various terrain and geographical features of an area
a. Globe
b. Map
c. Scale
d. Grid

Ans: d

9. Is help of assistance given to injured person or taken suddenly ill and includes self-help and includes self-help and home care. words of encouragement and promotion of confidence.
a. First Aid
b. Emergency case
c. Ambulatory system
d. none of the above

Ans: d

10. Refers to a general body knowledge that an individual can adopt to reduce the shock of finding one’s self isolated in a desolate place etc.
a. Survival skills
b. Technical skills
c. Military skills
d. Scientific skills

Ans: c

11. It is the physical dependence or both on a dangerous drug following it administration or use on a periodic or continuous basis.
a. Drug Abuse
b. Drug Addiction
c. Drug Depended
d. Drug Tolerance

Ans: d

12. The policy – making and coordinating agency in drug prevention.
a. Dangerous Drug Board
b. Department of Health
c. National Bureau of Investigation
d. PNP Anti – Narcotics Commission

Ans: b

13. The means to improve the quality of life of each Filipino through regulation and spacing of child birth, counseling of parent and would – be – parent, etc.
a. Family Planning
b. Responsible Parenhood
c. Population Control
d. Contraception

Ans: d

14. Is a set of goals and guidelines for changing the rate of population growth in the vital interest of a country.
a. Population Control
b. Population Policy
c. Population Program
d. Population Education

Ans: a

15. It is the act of introducing substances or pollutants into the atmosphere which may be injurious to public health.
a. Water pollution
b. Air pollution
c. Noise Pollution
d. All of the above

Ans: d

16. It is recovery or reuse of any material to conserve resources and waste disposal.
a. Recycling
b. Segregation
c. Composing
d. Reprocessing

Ans: c

17. Refers to the economic application of laws ang processes of science and engineering in the preparation and preservation of food.
a. Food Control
b. Food Management
c. Food Technology
d. Food Sanitation

Ans: a

18. The style of performing the lyrics of the song in a half – sung, half – spoken manner.
a. Rap
b. Sprechstimme
c. Expressionism
d. Impressionism

Ans: b

19. The use of different meter signatures in a composition.
a. Multimeter
b. Syncopation
c. Polymeter
d. Multimeter

Ans: d

20. The use of two or more different rhythms played at the same time.
a. Bitonality
b. Polyrhythm
c. Polunality
d. Polytonaly

Ans: d

21. It is a declamatory piece in free from using different melodies that varies in mode and tempo.
a. Rhapsody
b. Overture
c. Aria
d. Opera

Ans: a

22. It is sonata for orchestra and has 4 movements
a. Symphony
b. Orchestra
c. Concierto
d. Opera

Ans: b

23. It is the rhythm of a song and tell the numbers if beats in every measure
a. Tempo
b. Intensity
c. Duration
d. Time Signature

Ans: d

24. A series of consecutive tones with varying pitch and duration.
a. Melody
b. Tone
c. Pitch
d. Intensity

Ans: d

25. Refers to the quality of tone.
a. Tempo
b. Intensity
c. Pitch
d. Timbre

Ans: a



2 comments:

Related Posts