2018 General Education Reviewer Part 1: 50 Questions with Answers - LET EXAM - Questions & Answers

Welcome to LET Exam Questions and Answers!!!

Wednesday, February 28, 2018

2018 General Education Reviewer Part 1: 50 Questions with Answers

2018 General Education Reviewer Part 1: 50 Questions with Answers





1.        She had ILLUSIVE dreams of instant wealth.
a.    Beyond comprehension                       
b.    Moving swiftly                                   
c.    Based on false ideas
d.    Tending to slip away

Ans: b

2.        Philippine economy indicates are closely related to the rise and fall of the:
a.    London pounds                         c. US Dollars
b.    German Mark                           d. Japanese Yen

Ans: c

3.        Watching TV is controlled by parents; children below 18 are discouraged to view this type of film.
a.    Discovery in Science        
b.    Historical Battles and bloodshed  
c.    Violence and sex                                
d.    Adolescent stories

Ans: c

4.        The skull of a person increase in size rapidly during:
a.    Puberty                          c. Adolescence
b.    Babyhood                       d. Senescence

Ans: b

5.        A child discovered a new formula for decreasing the population of ants. She submitted the research to a teacher who claimed the research as hers. The teacher:
a.    Right to choose                                 
b.    Right to intellectual property                
c.    Violated human rights      
d.    Right to live within one’s means

Ans: b


6.        The impeachment led Filipinos to:
a.    Listen to the proceedings                    
b.    Hate Administration trials 
c.    Understand the judge’s comments        
d.    Appreciate the democratic process of government

Ans: d

7.        Sino ang pangulo ng Pilipinas na nagbigay ng buhay sa wikang Filipino?
a.    Jose P. Laurel                    c. Corazon Aquino  
b.    Elpidio Quirino                            d. Manuel L. Quezon

Ans: d

8.        Hindi nakayanan ng aking kaibigan ang kanyang MASALIMUOT na buhay.
a.    Mahirap                          c. Magulo
b.    Malabo                                    d. Malungkot

Ans: c

9.        Ang katumbas sa Filipino ng “national identity” ay _______.
a.    Pandaigdig na pagkilala                       
b.    Pambansang  katanyagan
c.    Pambayang pagkakakilala          
d.    Pambansang pagkakilanlan         

Ans: d

10.     Piliin ang tinutukoy ng salitang nakahilig: Nasa PANTALAN ang sasalubong sa President.
a.    Airport                                     c. Tabing dagat
b.    Railroad                         d. Pier

Ans: d

11.     Alin ang tamang babala sa pagtatapon ng basura?
a.    Huwag magtapon ng basura dito
b.    Dito ang tambakan ng basura
c.    Huwag mag-ipon ng basura dito
d.    Gamitin ang basurahan sa inyong bahay, huwag dito

Ans: a

12.     The committee discussed the issues and everyone at the end seemed ____ to the findings.
a.    Ignorant and civil            
b.    Reluctant to accept                            
c.    Amendable to consider     
d.    Negative gets open

Ans: c

13.     The latest discovery in animal industry is in biological science. Where was this mostly used?
a.    In the cloning of cows     
b.    In the tissue transplant                       
c.    In the artificial dissemination                
d.    In the artificial breeding of cattle

Ans: d

14.     The opening of the cement plants requires getting a DENR clearance. Which of this clearance are required?
a.    Environmental Clearance (ECC)   
b.    Waste disposal                                  
c.    Air pollution clearance               
d.    Bureau of Internal Revenue (BIR)

Ans: a

15.     What is meant by this statement? The hostages are free. They paid their way!
a.    The kidnap victims were freed after a ransom
b.    The kidnap victims family negotiated peacefully
c.    No ransom was demanded of the victims
d.    The kidnap victims were safe

Ans: a


16.     The reporter was accused in court because of his news story. The story was:
a.    Full of distorted facts                          
b.    A narration of facts         
c.    Tainted with malice         
d.    Too personal to take

Ans: c

17.     Cultural differences and signals may cause miscommunication. Normally, other families go for kissing one another. But this is taboo to some families who:
a.    Disrespect to elders                  
b.    Takes it as an affront                
c.    Believe its unsanitary                
d.    Losing virginity

Ans: b

18.     Children are fond of pets. One time a pet dog growled and bit a child. How will the owner handle the situation?
a.    Kill the dog
b.    Tie the dog & feed it regularly
c.    Use the dog’s brain to treat the wound
d.    Allow the dog to be observed for 10-18 days before giving anti rabies injection

Ans: d

19.     The weather bureau gave this warning during thunderstorms. Which comes first?
a.    Lightning flashes first
b.    Thunder follows all lightning                
c.    Thunder sound spread fast
d.    Lightning and thunders are simultaneous

Ans: a

20.     Local peace negotiations should be the primary concern of what office?
a.    Church hierarchy                               
b.    Philippine National Police           
c.    Philippine Marine SWAT force     
d.    Local Municipal & Provincial Executive

Ans: d

21.     A change in the composition of a substance resulting in the formation of a new substance is called:
a.    Chemical change
b.    Nuclear change              
c.    Mechanical change          
d.    Physical change    

Ans: a
           
22.     There are 18 north maids and 12 south maids serving in a hotel. Give the ratio of the north to the entire group and express them in simple terms?
a.    3/5               b. 2/5                     c. 3/2                   d. 2/3

Ans: a

23.     The Philippine National Bank soars and has used a symbol for their advertisement. It is the:
a.    The hawk                       c. The pigeon
b.    The parrot                      d. The eagle

Ans: d

24.     Text messages are used for fast communication. What does this message mean? “Ur have to meet friends 5 AM”
a.    You have to be here at 5 in the afternoon
b.    You should meet your friends at five in the morning
c.    You have friends to meet at five AM
d.    Be there at five in the morning

Ans: b

25.     The hostage victims were heard asking the rescuers to hold on to the fort. What was the message?
a.    Disregard the peace negotiations
b.    Surrender in arms                              
c.    Rescue them fast and early
d.    Keep on with the fight     

Ans: d
           


26.     The crimes were considered serious because the penalty was:
a.    To die in jail                                      
b.    Lethal injection     
c.    A life sentence                
d.    A total exile in a foreign land

Ans: c

27.     There are several advertisements that encourage people to take this supplement so that they can grow three to five inches more even after the age of twenty.
a.    This is not possible; there is a definite pattern of growth of bones and muscles
b.    This is true because of the protein content
c.    This is true because of the AD would not have been allowed
d.    This is not true because there are no specific individuals mentioned

Ans: a

28.     In one drug rehabilitation center most inmates who were found deep in prohibited drugs were:
a.    Children wanting of paternal love and care
b.    Children who had no identity to speak up
c.    Children who have so much to spend
d.    Children who were lazy and vicious

Ans: a

29.     The virus “love bug” is a technological element spread by:
a.    Computer                       c. Radio
b.    Internet                         d. Television

Ans: b

30.     How many grams of shabu will not allow bonds for culprits?
a.    200 grams            c. 300 grams
b.    250 grams            d. 1,000 grams

Ans: a

31.     A man imprisoned for ten years. After five years, he was found innocent. What can this man demand?
a.    Compensation for the years under detention
b.    Punishment of the arresting officer
c.    Retaliation against the accusers
d.    Sanction against the judge

Ans: d

32.     A child left alone by her mother under the care of her stepfather. Later, the child complained of being rape. What crime was committed?
a.    Child harassment                               
b.    Rape or heinous crime     
c.    Sexual harassment         
d.    Abuse of minors or incest

Ans: b

33.     A society is healthy if the citizens are healthy physically and mentally. One approach to solve mental illness is:
a.    The maintenance of mental health centers
b.    Isolation in asylum cases of mentally disturbed persons
c.    Allowing mental cases to return at home environment and care
d.    Conducting periodic visits of mental and physical therapist in homes of patients

Ans: a

34.     Since the Philippines is a republic country, it elects its president directly. What is the smallest electoral unit of the government?
a.    Electoral tribunal                               
b.    Election precinct             
c.    Commission on Election             
d.    Representative district

Ans: b

35.     The advice on the invitation was found. Who failed to get the message?
a.    Denims pants are all right                   
b.    No barong tagalog please 
c.    Come in coat and tie                 
d.    Polo barongs with demins are OK

Ans: c

36.     Drug addiction has been found rampant in schools. The initial signs of addiction are in:
a.    Shabby and unkempt appearance
b.    Sleeping during recitation time   
c.    Red nose and checks at noon      
d.    Abusive language and behaviors

Ans: a

37.     A child wanted to use her father’s family name. Why did she insist on this?
a.    Every child should have a father
b.    Every individuals has a right to be baptized
c.    Every individual has a right to a proper identity
d.    Every child should be called by her paternal name

Ans: c

38.     Walang tubig kahapon. Ito ay pangungusap na:
a.    Walang pandiwa                       c. May panaguri
b.    Walang paksa                                     d. May paksa

Ans: a

39.     Why do nurses and doctors use gloves when injecting patients with AIDS?
a.    AIDS transmitted by touch
b.    AIDS virus easily enter open wounds and pores
c.    AIDS can be cured by injection
d.    A prick of a needle from AIDS patient is dangerous

Ans: b

40.     After two pregnancies some of these mothers loose a pair of teeth or so. What could be the cause?
a.    Lack of iron & other minerals in diet during pregnancies
b.    Diet during pregnancy lacks sulfur
c.    Too much sweets in diet
d.    Poor brushing habits

Ans: a

41.     The chef mixed wine with other appetizers otherwise ________ the recipe.
a.    Everyone will be questioned
b.    Everyone will question                        
c.    Everyone will be questioning       
d.    Everyone will ask and question

Ans: b

42.     The carabao is the working animal of farmers. However, these herds were converted for meat purposes. How did the government respond to the lack of carabaos?
a.    Put up a carabao project in CLSU
b.    Imported buffalos from Australia
c.    Distribute tractors and other machinery
d.    Converted farms into subdivision and housing area

Ans: a

43.     Student and teacher stand at attention during Flag ceremonies. School principals assign guards on the street to stop vehicles during the ceremonies. How does the public take this practice?
a.    Only military and policeman should stop and salute the flag
b.    Only school children should be controlled in this ceremonies
c.    The flag is for all citizens: it’s the symbol of the nation
d.    Stopping traffic is not the job of the school

Ans: c

44.     How does the Philippines show its identity in airlines?
a.    Displaying the Philippine flag in carriers
b.    Pilots wearing Philippine ensign
c.    Stewardess dressed in Philippine costume
d.    Playing Filipinos songs in Philippine airlines plane

Ans: a

45.     Which of the following lines is an example of iambic pentameter?
a.    Her desk once red with heroes blood     
b.    And this alas is more than we would do
c.    She loves the way I hold her hand
d.    I will lament and cry

Ans: b

46.     How many twenty thousand are there in two million?
a.    100               b. 500                 c. 50             d. 1000

Ans: a

47.     A patient underwent a surgery. The anesthesia hardly had an immediate effect on him. Where was the case traced? To his:
a.    Being allergic                                    
b.    Physical weakness          
c.    Being an alcoholic           
d.    Heredity

Ans: c

48.     Food remnants, plants and other animals wastes should be separated in waste disposal since:
a.    These can be converted to organic fertilizer                         
b.    These hardy decay                             
c.    These invite flies   
d.    These are easy prey to rodents

Ans: a

49.     Tomatoes come in abundance at certain times of the year. How can the supply be assured?
a.    Plant during rainy season           
b.    Encourage preservation of tomatoes
c.    Avoid using tomatoes                         
d.    Use substitute to tomatoes         


Ans: b

50.     There was a tourist promo. All students bought tickets for the trip. The promotion was:
a.    Done systematically                           
b.    Educational and affordable
c.    Understood and accepted           
d.    Motivated well and costly 

Ans: b

To download this, just click here. God bless and Good luck. 


7 comments:

Related Posts