Latest Mathematics Reviewer: 30 Questions with Answers - LET EXAM - Questions & Answers

Welcome to LET Exam Questions and Answers!!!

Sunday, February 11, 2018

Latest Mathematics Reviewer: 30 Questions with Answers

Latest Mathematics Reviewer



1. What is the average of A, B, C?

a. ABC/3
b. (A+B+C)/.3
c. 3(A+B+C)
d. ABC/A+B+C

Ans: b

2. Which of the following has the LEAST numerical value?

a. 11/12
b. 6/8
c. 5/7
d. 3/4
e. 10/11

Ans: c

3. If 2 apples cost P25.00, how much apples can be purchased for P100.00?

a. 8 apples
b. ½ dozen
c. 2 dozen
d. 1 ½ dozen
e. none of these

Ans: a

4. If 2 tablespoons = 1 liquid oz, and 5 tablespoon = ¼ cup, then, How many liquid ounces are there in one cup?

a. 4 ounces
b. 8 ounces
c. 16 ounces
d. 24 ounces
e. none of these

Ans: e

5. 2 is what percent of 5?

a. 25%
b. 38%
c. 40%
d. 35%
e. 45%

Ans: c


6. Five (5) average office workers earn a total average monthly salary of P10,000. If the average monthly salary of two of these workers P4,000.00 what is the average monthly income of each of the remaining three workers?

a. P6,000.00
b. 2,000.00
c. 2,500.00
d. none of these

Ans: b

7. How many hectares are there in a field measuring 980m wide and 1,300m long?

a. 120 ha
b. 128 ha
c. 115 ha
d. 100 ha
e. 174.4 ha

Ans: e

8. 3.54 is multiplied by 10 to the fifth power, what would be the value?

a. 3.054
b. 30.54
c. 305.40
d. 35,400
e. 354,000

Ans: e

9. If the short hand of the clock is at 4, what us the degree of its’ angle?

a. 90
b. 120
c. 130
d. 159
e. 110

Ans: b

10. There are two numbers whose sum is 48. One of the numbers is greater by 6. What are the numbers?

a. 23, 24
b. 21, 27
c. 22, 26
d. 20,28

Ans: b

11. Add: 17 5/8 + 21 ¾ = ?

a. 38 3/8
b. 39 3/8
c. 39 4/8
d. 38 4/8
e. 36 4/8

Ans: b

12. My uncle’s weights two times that of my nephew. My aunt’s weight is half that of my nephew. What is the total weight of the three? Which of the following formulae will apply for the correct answer?

a. x3+ 2 ½
b. ½ + 3x
c. (2x) + (x) + (1/2x)
d. 2x + ½ x2

Ans: c

13. 2 ¾ of P100 is equal to

a. 6/4 x 100
b. 11/4 x 100
c. 11/4 + 100
d. 6/4 + 100
e. none of these

Ans: b

14. Which of the following fraction is < than 1/3?

a. 22/13
b. 15/26
c. 4/11
d. 33/98
e. 103/203

Ans: b

15. In 1 ½ hours, the minute hand of a clock rotates through an angle of how many degrees?

a. 60
b. 90
c. 180
d. 360
e. 540

Ans: e

16. When the fractions 2/3, 5/7, 8/11 and 9/13 are arranged in an ascending order, the result would be?

a. 8/11, 5/7, 9/13, 2/3
b. 5/7, 8/11, 2/3, 9/13
c. 2/3, 8/11, 5/7, 9/13
d. 2/3, 9/13, 5/7, 8/11
e. 9/13, 2/3, 8,11, 5/7

Ans: d

17. ADD: 48.63 + 96.28 + 436.45 + .2385 = ?

a. 581.60
b. 581.5685
c. 581.5990
d. 581.5986
e. 581.59

Ans: b

18. 15 is 20% of what number?

a. 75
b. 78
c. 80
d. 70
e. 72

Ans: a

19. 7 is 5 percent of what number?

a. 120
b. 125
c. 145
d. 140
e. 150

Ans: d

20. The ratio of two numbers is 5:3 and their difference is 20. What are the numbers?

a. 50,30
b. 55,35
c. 40,60
d. 45,65
e. 50,70

Ans: a

21. The ratio of two numbers is 16:33. The larger number is 264. What is the smaller number?

a. 131
b. 130
c. 129
d. 128
e. 127

Ans: d

22. ¾ of 100 is equal to 5 times what number?

a. 10
b. 75
c. 25
d. 5
e. None of these

Ans: e

23. What is the smallest positive number which, when divide by 3, 4 or 5, will leave a remainder of 2?

a. 42
b. 22
c. 62
d. 122
e. 182

Ans: c

24. Which of the following number has the largest numerical value
a. (3+3+3) to 3rd power
b. (3x3) to 3rdpower
c. (4x3x3)to 2nd power
d. 3 cube + 3 square
e. (3x3) square

Ans: c

25. Eight percent of 36 is 72% of what number?

a. 2.06
b. 2.88
c. 3.24
d. 4
e. 40

Ans: d

26. Which of the following has the greatest value?

a. 6/10
b. 8/12
c. 17/24
d. 9/14
e. 7/9

Ans: e

27. If 25% of 50% of 80 is 10, then ¼ of 5/10 of 80 is

a. 40
b. 20
c. 7/24
d. 9/14
e. 7/9

Ans: d

28. What number is 35 more than 70?

a. 105
b. 135
c. 170
d. 185

Ans: a

29. The number is 15 less7; when added to ten, what will the number be?

a. 28
b. 18
c. 17
d. 15

Ans: b

30. What is -2+(-3.1)+(-02)

a. -.512
b. 5.012
c. 0.512
d. -5.122
e. -5.012

Ans: d

To download this reviewer, you can go to "Download Reviewers" section or just click HERE . God bless everyone.

6 comments:

Related Posts